English

Ramsalt Opera

Se datoer og billetter

Mozarts fuglefanger blir en lofotfisker, Kálmáns Czardaskavaler blir offiser i divisjonsmusikken og Rossinis barberende alt-mulig-mann Figaro heter i denne sammenheng, Jan Hugo.

Ramsalt Opera er tittelen på et prosjekt som Distriktsmusikerne i Sørfold, her med sanger John Kristian Karlsen og pianist Sveinar Aase, har skapt i samarbeid med tekstforfatter og sopran Åse Helén Krystad.

Utgangspunktet er arier og duetter fra opera og operette gjendiktet til nordnorsk. Det eksotiske blir hjemlig og det hjemlige eksotisk når opera blir fremført på nordnorsk.

Tekstene er godt forankret i et kjent miljø: Mozarts fuglefanger blir en lofotfisker, Kálmáns Czardaskavaler blir offiser i divisjonsmusikken og Rossinis barberende alt-mulig-mann Figaro heter i denne sammenheng, Jan Hugo. Den uventede blandingen mellom kontinental opera og nordnorsk språk og miljø, vekker garantert latter og forundring under fremføringen. Og med sang på dialekt og historier fra et miljø fra den nordlige hjemmebane, bringer den kanskje også publikum nærmere utgangspunktet for operaen, slik operaen var tenkt da den ble skrevet.

Vi ønsker alle hjertelig velkommen til en kveld med vakre melodier og lun humor på nordnorsk.


Konserten er en del av abonnementsserien Stor Storm og Full Storm i Stormen Konserthus.

Abonnement i salg nå.