English

Operagalla 2017

- vokal helaften i full symfoni

Se datoer og billetter

Endelig er den herlige lyse tida på vei tilbake, og vi inviterer til et nytt år med nye musikalske opplevelser! Først ut er en storslått operagalla i full symfoni, som nå på sitt fjerde år har blitt en tradisjon som turnerer Nordland, Troms og Finnmark.

På Operagallaen får du høre vokal- og orkesterperler hentet fra operaens verden. Operasjef for NOSO, Katharina Jakhelln Semb, tar oss med på denne reisen sammen med fire av landets mest fremadstormende unge operasangere.

Det blir lystige og vakre arier og feiende overtyrer, med høydepunkter fra blant annet Rigoletto, Tryllefløyten, Rusalka og Den glade enke. Konserten spilles dette året i Bodø, Mosjøen, Narvik, Tromsø og Alta.

Gå ikke glipp av en vokal helaften og en herlig musikalsk kickstart på året!

Henrik Schaefer

Henrik Schaefer, dirigent er født i Bochum, Tyskland og spilte fiolin og bratsj i oppveksten. Etter studier i Essen og Freiburg ble han i 1990, 22 år gammel, ansatt som bratsjist i Berlinfilharmonien, til da orkesterets  yngste medlem. 

Ved siden av orkestertjenesten studerte han direksjon med professor Rhode i Leipzig fra 1994 – 1998. I 2000 ble han blant mange kandidater utpekt til som assistenddirigent for Claudio Abbado og ledet etter hvert både mange prøver og en del konserter med Berlinfilharmonien i Abbados sykefravær, både i Tyskland, Japan og Østerrike, bl. a. i Tristan og Isolde, Parsifal og Mahlers 7. symfoni.  

 

Hans egen dirigentkarriere startet med en produksjon av Stravinskijs ballett Vårofferet med Leipzigballetten og Gewandhausorkesteret. Etter dette har han blitt en etterspurt operadirigent, med Wagner, alle de kjente Mozart-operaene og de romantiske italienske og franske operaene på repertoaret.  

 

I 2007 ble han sjefdirigent for Wermland Opera i Sverige, der han vakte internasjonal oppsikt med å oppføre hele Wagners Niebleungenringen i løpet av en uke. Siden 2013 har han vært musikalsk leder for GøteborgsOperans Orkester, der han i tillegg til operaproduksjoner også dirigerer konserter, gjerne med spesifikke tema, som f. eks. Hamlet 360° nylig.   

 

Henrik Schaefer turnerer verden rundt og dirigerer konserter med ledende symfoniorkestre og oppsetninger med de store operakompaniene. Han har gjort en lang rekke kritikerroste plateinnspillinger og gjør ofte TV- og radioprogram i de land han besøker.  

 

Caroline Wettergreen

Caroline Wettergreen, sopran er født og oppvokst i Bergen. Hun har en bachelorgrad i utøvende klassisk sang ved Norges Musikkhøgskole, hvor hun studerte under Mona Julsrud, Håkan Hagegård og Randi Stene. Hun fullførte våren 2013 sin masterutdannelse ved Operahøgskolen i Oslo, med Toril Carlsen som lærer. 
Caroline gjorde sin debut ved Den Norske Opera & Ballett i 2011, som Adelaide i Lulu. Vinteren etter gjorde hun Serpetta i La finta Giardiniera av Mozart. Etter endt skolegang debuterte hun ved Operaen i Kristiansund, da som Vespetta i Scarlattis Kjærlighet og sjalusi, og høsten samme år så man henne som Nattens Dronning i Tryllefløyten ved RingsakerOperaen, der hun også gestaltet Frasquita i Carmen i 2015. Sommeren 2016 gjorde Caroline sin debut i Tyskland, ved Komische Oper Berlin, som La Fee i Massenets Askepott - til strålende kritikker. 
Caroline er også en ettertraktet konsertsanger: I 2015 sang hun Solveig fra «Peer Gynt» med Berliner Symphoniker i Berlinfilharmonien, og har også gjort konserter i regi av Den Norske Opera & Ballett, Festspillene i Bergen, Oslo Operafestival, Midtåsen Kulturfestival, Linderud gård og Edvard Griegs hjem – Troldhaugen.

Hamida Kristoffersen

Hamida Kristoffersen, sopran er fra Bjarkøy i Troms. Hun studerte med Anne-Lise Sollied Allemano and Carlo Allemano ved Musikkonservatoriet i Tromsø der hun fullførte sin mastergrad i 2014.  
22 år gammel debuterte hun i rollen som Musemor i Teskjekjerringa som Prinsesse Pompadur med Nordnorsk Opera og Symfoniorkester (NOSO). Året etter rolledebuterte hun som Mimí i La Boheme, også det med NOSO. Senere i år skal hun gjøre denne rollen utendørs på Opera Hedeland i Danmark. 

I 2013 var Hamida blant semifinalistene i den internasjonale Belvedere-konkurransen og samme år var hun finalist i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse, hvor hun mottok Ingrid Bjoner-stipendet. 2014 sang hun Grieg-sanger med Oslo-filharmonien og ved den verdensberømte Ravinia Festival i Chicago. Høsten 2015 debuterte hun ved Den Norske Opera & Ballett i rollen som Micaëla i Carmen.  

De siste to årene har Hamida vært tilknyttet operaen i Zürichm, et av Europas ledende operahus, hvor hun har gjort roller som Pamina i Tryllefløyten, Tamiri i Il re pastore, Laura i Luisa Miller og Gianetta i L'elisir d'Amore. Hun er nå ansatt i ensemblet i Zürich der mange spennende roller venter de kommende årene. 

Hallvar Djupvik

Hallvar Djupvik, tenor er fra Tomrefjord i Møre og Romsdal, og er utdannet fra Musikkonservatoriet i Kristiansand og Operaakademiet i København.  

Hallvar var fast ansatt i Operakoret fra 2007 til 2009 og har de senere årene deltatt flittig som aktør i forskjellige musikalske sjangre, hovedsakelig innen klassisk musikk og opera, deriblant flere operaproduksjoner. Så sent som i august i fjor fremstilte han således  ekteskapsformidleren Goro i en stor utendørs oppsetning av Madama Butterfly i Borggården på Oscarsborg Festning. I sesongen 12/13 var Hallvar tilknyttet Den Norske Opera og Ballett som solistpraktikant, hvor han sang roller som Beppe i Cavalleria rusticana, Dr. Blind i Flaggermusen, Daniel i Robin Hood og 2. jøde i Salome.  

I konsertsammenheng har Hallvard vært solist med repertoar fra forskjellige deler av operalitteraturen og deltatt i oppføringer av kirke- og kammermusikalske verk. Han har mottatt en rekker stipend og priser, blant annet Shells musikkteaterstipend i 2010.   

Gunnar Andor Nieland

Gunnar Andor Nieland, baryton er norsk/nederlender, født i Bergen, og oppvokst på Ringsaker der han konsentrerte seg om klassisk sang allerede på musikklinjen ved Stange videregående. I 2008 gikk turen til Stavanger og sangstudier med Bettina Smith. Med en bachelor i klassisk sang med integrert praktisk-pedagogisk utdanning herfra i 2012, dro han til Salzburg der han har fortsatt sine sang- og operastudier ved det kjente Universität Mozarteum, veiledet av bl. a. professor Mario Diaz. 

Parallelt med studiene har Gunnar Andor de siste fire årene deltatt i hele 11 større operaproduksjoner ved Mozarteum, deriblant roller som Schaunard i Pucchinis La Bohéme (som han også sang med Opera Bergen i 2013), Mefisto i Gounods Faust og Junius i Brittens Lucretia. Med Opera Bergen har han også sunget Betto i Puccinis Gianni Schicchi (2014). 

 
Allerede i midt i mars har det nordnorske operapublikum gleden av å kunne oppleve Gunnar Andor igjen, da i rollene som Parykkmakeren og Harlekin i NOSOs store oppsetning av Richard Strauss Ariadne auf Naxos i Bodø og Tromsø.