English

Guerrilla gardening

The band called Oh!

Se video
Se datoer og billetter

Varangerfestivalen har valgt ut The band called Oh! som årets Northern Soul kunstnere. Bandet mottok Arctic Talent-stipendet i 2014 og opplever stor suksess med sin smektende soulmusikk. Sammen med strykerne i Nordnorsk Opera og Symfoniorkester, lysdesigner Tor Ditlevsen og festivalkoret skal vi bli tatt med på en storslagen musikalsk opplevelse i Vadsø.

Dette blir en spennende crossover-produksjon, hvor soulpop møter strykeorkester. Tematisk blir dette en reise inn i den miljøpolitiske verden.

Vokalist og tekstforfatter i The band called Oh forklarer verket slik:

«Det startet med en fascinasjon av hippiekulturen både på 1910- og på 1970-tallet, og generelt mennesker som av ulike grunner velger å leve et liv på siden av det samfunnet man har vokst opp i. Guerrilla Gardening som fenomen var en del av 70-tallets undergrunn, og handlet om å dyrke fargerike blomster og næringsrik mat på nattestid i byrom der alt annet enn asfalt og betong mer eller mindre var forbudt. Det er noe fint og samtidig trist i det - å måtte gjøre seg selv til kriminell for å bringe farger inn i en grå by. Dette syntes vi var ekstremt inspirerende, og da passet det veldig bra at vi fikk tilbud fra Varangerfestivalen om å skrive årets bestillingsverk. For oss handler Guerrilla Gardening om å luke ugress, om å ta vare på det gode, om å dele på den eneste jorda vi har og om å vise respekt for hver eneste spire - for uansett hvordan man ser på det så er det den som er fremtiden.»

NOSO Kammerorkesteret har tidligere gjort flere spennende crossover samarbeid, blant annet med Anneli Drecker og Hekla Stålstrenga. Dette føyer seg inn i rekka over naturlige samarbeid på kryss av sjangre.

Guerilla Gardening blir en av de største produksjonene bandet har gjennomført. Den belyser et dagsaktuelt tema gjennom et sjangeroverskridende musikalsk samarbeid, en audiovisuell opplevelse som tar pusten fra deg og en konsertproduksjon vi aldri har sett maken til.


For billetter og informasjon, se Varangerfestivalen sine hjemmesider.
Tid og sted: 10 august 2016, Vadsøhallen, kl. 19.00.