English

Mozarts Requiem

i samarbeid med Bodø Domkor

Se datoer og billetter

Året er 1791, Mozart dør i Wien, og han etterlater seg det som skal blir en bærebjelke i den europeiske musikkhistorien. 

NETTSALGET TIL DENNE KONSERTEN ER NÅ STANSET. BILLETTER KJØPES VED INNGANGEN

En av musikkhistoriens bærebjelker ble imidlertid ikke gjort ferdig fra Mozarts hånd. Han døde før han fikk skrevet sin sagnomsuste dødsmesse. Flere har i etterkant forsøkt å komplettere verket, men det er Mozarts elev, Franz Xaver Süssmayr , som står for den versjonen vi alle kjenner som “Mozarts Requiem”.

Over hele verden står Mozarts Requiem som en signatur på et himmelsk kunstverk. Er det musikken, historien, myten eller rett og slett helheten som har gjort dette til et av verdens mest kjente verk for orkester og kor?

Dirigent Øystein Jæger skal i tillegg til å dirigere Mozarts Requiem åpne konserten ved å fremføre Mozarts aller siste orgelverk. Orgelverket Fantasia i f-moll føyer seg nemlig inn i rekken over verker Mozart skrev i løpet av sitt dødsår 1791. Det var nettopp i Mozarts siste leveår at han skrev ustanselig. Han skrev som om han hadde dårlig tid, og som om han skrev på diktat fra Gud.

Denne konserten er en del av abonnementsserien Full Storm.
Bestill abonnement her: http://www.noso.no/abonnent/

Foto: Fredric Persson, Nordland Musikkfestuke