English

Mozart & Salieri

Se datoer og billetter

En helaften med Mozart og Salieri - bokstavelig talt. Det blir servert musikk av begge komponister og Rimsky-Korsakovs kammeropera "Mozart & Salieri".

Myten og legenden om rivaleringen mellom den erfarne, italienske komponisten Antonio Salieri, og vidunderbarnet Mozart, har holdt seg levende i flere hundre år. Historien har gitt inspirasjon til fantasien for flere kunsterne, inkludert forfatteren Aleksandr Pusjkin og komponisten Rimsky-Korsakov. Rimsky-Korsakovs musikalske skildring skjer i en operatisk form, gjennom en én-akters kammeropera. Her treffer vi en moden Salieri på en karrieremessig topp i livet og den unge Mozart.

I konsertens første avdeling får du (selvsagt) høre verk av Salieri og Mozart - her ved en av Salieris humørfylte overtyrer, og Mozarts verk Sinfonia Concertante for 2 solister, fiolin og bratsj, med lite orkester. Har du sett filmen “Amadeus” har du nok også hørt musikken. Sinfonia Concertante vil fremføres med to solister fra våre egne rekker, nemlig NOSOs egen bratsjist Leah Asher og ensemblets førstedirigent Øyvind Bjorå.

Samarbeidspartnere
Bodø: Bodø Domkor

Mosjøen
Dolstad Kammerkor
Unge strykere- spiller i foajeen kl 18:30
Mosjøen videregående skole, musikklinja
Heime hos Ane v/ Ane Fagherlund Rypdal
Kulturhusserien "Klassisk scene"

Regi Scenekunst i Nordland v/ Anders Alterskjær