Minimalistisk kontrapunkt

med live remix

Se datoer og billetter

Med sinfoniettaen på Sinus får du stifte bekjentskap med fire kontemporære komponister fra øverste hylle, med uttrykk fra kunstmusikk og avantgarde jazz. Toppet med en live elektronisk remix av elektronika-nestor Mental Overdrive (kun fredag).

Storavisen The Guardian har blant annet skrevet om Steve Reich at han er «en av en håndfull nålevende komponister som har dekning for å hevde at han har påvirket retningen på musikkhistorien». På Sinus får vi høre hans New York Counterpoint med vår egen klarinettist Martin Anderson som solist. Komponisten Lee Hyla var fascinert av alle musikkarter og var en mester i å kombinere uttrykk fra kunstmusikken med elementer av avantgarde jazz, rock og noen ganger punk. Polish Folk Songs er inspirert av minnene fra hans egen bestemors begravelse, som fant sted i et polsk nabolag i hans hjemby i USA. I tillegg får du høre John Adams' moderne og minimalistiske Shaker Loops, kjent fra filmer som Barfly og I Am Love - samt britiske David Sawers Rebus fra 2004.

Foto: Carl Christian Lein Størmer
Mental Overdrive Carl Christian Lein Størmer

Live remix

Under fredagskonserten vil elektronikaartist og produsent Per Martinsen / Mental Overdrive, gjøre opptak av musikken for å direkte gjøre en live remix og improvisert nytolking av verket. Dette fremføres rett etter konserten. 

Per Martinsen har gitt ut elektronisk musikk siden tidlig 1990-tall på den legendariske techno-labalen R&S Records i Beliga. Han produserer variert musikk, fra dansbar klubbmusikk til mer eksperimentell analog modulsynt-musikk. Han har gitt ut på selskap som Smalltown Supersound, Discfuntcion, Full Pup, Ploink, Music Man og hans eget label Love OD Communications. 

Hans siste album “Epilogue” er nominert til Spellemann 2017 som årets elektronikalbum.

Dette gjelder bare konserten på fredag.