English

Kraggerud inviterer: Oboisten Nicholas Daniel

Fra barokkens Bach til nåtidens Bedford

Se datoer og billetter

Unikt møte med en av verdens fremste oboister som denne uken er Henning Kraggerud og NOSOs Kammerorkesters spesielle gjest,- med en nylig oppdaget obokonsert av Händel!

Blessed with the nimblest fingers and the breath control of a Buddhist monk, Nicholas Daniel couldn't have been more mercurial as he traced Carter`s solo line. – - The Times, Geoff Brown

NOSOs Henning Kraggerud reiser gjennom året verden rundt på oppdrag som solist, og treffer mange fantastiske artister på sin vei. Når Henning får spørsmålet om hvilke musikere han kunne tenke seg å invitere til NOSO og introdusere for publikummet i nord, er den britiske oboisten Nicholas Daniel et soleklart valg for ham. Mannen og oboisten som får anmeldere over hele verden til å bruke store ord og mange adjektiver; «en formidabel virtuos», «trolig det beste obospillet jeg noen gang har hørt», «skremmende vakkert spill» osv. Så endelig fikk vi ham til Nord-Norge – og i kveldens konsert får vi oppleve Nicholas i hele tre forskjellige roller; som solist med orkester, som medsolist sammen med Henning og orkester, og sist som dirigent for orkesteret.

Programmet blir en reise fra en nyoppdaget obokonsert av barokkens Händel, til Bach og nåtidens Bedford – ispedd et intenst verk av polske Witold Lutoslawski.


Konserten er en del av abonnementsseriene Mezzo og Total i Sparebankens Festsal

Abonnement i salg nå.