English

Kraggerud Inviterer

Radovan Vlatkovic, horn

Se datoer og billetter

Etter suksessen med oboisten Nicholas Daniel som gjestesolist med kammerorkesteret i fjor vår, følger Henning Kraggerud nå opp med en annen gjest; den kroatiske hornisten Radovan Vlatkovic. 

Om denne begivenheten forteller verten selv: 

- Jeg møtte Radovan første gang på en festival på Kypros for 8 år siden. Da sto han utenfor en eldgammel kirke og øvde og jeg hadde ikke hørt så fint hornspill før. Han har senere vært i Risør og jeg har møtt ham på andre festivaler. Sommeren 2017 skal jeg til en festival i Toscana med ham. Hver gang spiller han på samme skyhøye nivå. Jeg vet ikke om noen bedre hornist i hele verden og ønsker man å bli bedre kjent med dette instrumentet er dette konserten å gå på. 

Når vi til de to hornkonsertene av Mozart benytter oss av 4 blåsere i orkestret bruker vi dem selvsagt også i resten av programmet. Konserten blir mer symfonisk enn vanlig med den duggfriske 29. symfonien. Jeg er også solist på konserten. Jeg har tidligere spilt konsertene 3, 4 og 5 i Tromsø – og vi følger nå opp med Mozarts fiolinkonsert nr. 2. 

Vil man oppleve horn på aller høyeste nivå eller liker et litt mer symfonisk kammerorkester så anbefales denne konserten på det varmeste.