English

Heksejakt

Hets og forfølgelse

Se datoer og billetter

Den ettertraktede sopranen Berit Norbakken Solset reiser verden rundt for å synge, og denne kvelden er hun på hjemmebane i Tromsø for å framføre to av den svenske komponisten Karin Rehnquists verker.

I När korpen vitnar tar Rehnquist utgangspunkt i hekseprosessene på 1400- til 1600-tallet, da mennesker – oftest kvinner, ble uskyldig dømt til å brennes på bål for trolldom, hekserier og samrøre med ”den onde”. 

”Da jeg hadde komponert stykket ferdig, fant jeg ut at den siste satsens marerittekst var skrevet av romen Rosa Taikon. Dette faktum gjorde koblingen til hets og forfølgelser (heksejakt) av mennesker og folkegrupper i dag ble smertefullt tydelig”, sier komponisten selv om verket. I det andre verket, Solsången, anvender komponisten en tradisjonell sangform, kauking, som opprinnelig ble brukt for å lokke på kyr. Sammen med en mer tradisjonell bruk av stemmen, byr stykket derfor på sterke kontraster og nyanser i uttrykket.

Konserten inngår i abonnementsseriene Total, Mezzo og Piccolo i Tromsø, og Full storm, Stor storm og Liten storm i Bodø. Les mer om våre abonnement her.