English

Griegs a-mollkonsert

En klassisk favoritt

Se datoer og billetter

Denne konserten, med Edvard Griegs Klaverkonsert i a-moll som hovedstykke, satt sammen med andre fabelaktige verker, nyskrevne så vel som klassiske favoritter - blir et "must" å få med seg i høst for enhver symfoni-entusiast! 

Edvard Griegs mest spilte verk, a-mollkonserten, med svensken Peter Jablonski ved flygelet, står i sentrum denne kvelden.

Konsertene har litt forskjellig program i Tromsø og i Bodø:

Tromsø:
Før a-mollkonserten byr vi på utdrag fra Lasse Thoresens Lyden av Arktis, et bestillingsverk som vil få sin urfremførelse i november i år under kulturfestivalen Kunstpausen på Svalbard. Kveldens konsert blir avsluttet med et annet stort, for ikke å si storartet verk, nemlig Peter Tsjaikovskijs monumentale 5. symfoni. Og ja - det er den med det ufattelig vakre horntemaet i den langsomme 2. satsen... 

Bodø:
Kveldens ouverture i Bodø blir det symfoniske diktet Asgaardsreien, komponert av Hammerfests store sønn Ole Olsen. Etter pause får vi oppleve Tsjaikovskijs 6. Symfoni Pathetique, som komponisten selv beskrev som sitt «mest personlige» verk. Musikken har en overveldende dramatikk, og som alle Tsjaikovskijs store verk har denne symfonien en kompleks oppbygning av følelser, og behandler store temaer som liv, kjærlighet, skuffelse og død. 

Begge disse programmene (og mer til) vil også bli fremført under NOSO sin omfattende konsertturné i Japan de påfølgende ukene.

Konserten inngår i abonnementsseriene Full Storm, Ny & Nysgjerrig og Stor Storm i Bodø, samt Total, Ny & Nysgjerrig og Mezzo i Tromsø. 
Les mer om våre abonnement her.