English

Dikterpresten og djevelen

Herr Petters Djevelske Døgn

Se datoer og billetter

Herr Dass har dårlig tid og inngår en pakt med djevelen. Det er ikke noe man gjør uten at det får konsekvenser. Store konsekvenser. “Petter Dass var Norges første rapper. Han refset samfunnet på rim, og det tar vi med oss i forestillingen”, har Ketil Høegh uttalt.

Konsertprogrammet er nå klart, klikk her for å laste ned.

Det nordnorske folk har alltid satt pris på gode fortellinger med overraskende vendinger. Spesielt godt liker vi den nordnorske fortellertradisjonen - den som byr på vett og uvett, alt mellom himmel og hav, som fargelegger historier med bred pensel og kanskje også “lyg litt”.

Den myteomspunnede historien om presten, prekeren og forfatteren Petter Dass, i kompaniskap med djevelen er en fargerik påstand. Når den settes inn i en kunstnerisk, nordnorsk sammenheng og fargelegges av en av våre mest spennende nordnorske tonekunstnere, skapes en helt ny fortelling om nordlendingen som kan sies at var større enn seg selv.

Skuespillerne i denne forestillingen, Ketil Høegh og Hallvard Holmen har begge godkjente nordnorske røtter – de er fra henholdsvis Tromsø og Mosjøen. Begge er rutinerte og allsidige scenekunstnere, men også kjent fra mange fremskutte roller i TV-serier og kinofilmer.