English

Arctic Trombone Festival med Charles Vernon

Se video
Se datoer og billetter

I september inntar et knippe av verdens ledende trombonister 9000-byen når det igjen er duket for trombonefestival. Orkesterets strykere medvirker på denne konserten i et nytt verk av Torstein Aagaard-Nilsen, med Chicago Symphony Orchestras legendariske basstrombonist, Charles Vernon.

I 20-årsalderen var Charlie en lovende tenortrombonist i Atlanta, med jobb i diverse sirkusorkestre. Men da stillingen som basstrombonist i Baltimore Symphony ble ledig, bestemte han seg for å søke på den – med bare tre måneder på seg for omskolering til basstrombonist! Etter et overbevisende prøvespill fikk han jobben, til forbløffelse og skuffelse for mange etablerte basstrombonister. Siden så han seg ikke tilbake, og avanserte ved inngangen til 1980-årene til tilsvarende jobb i San Francisco Symphony, der han bare ble i en sesong før Riccardo Muti håndplukket ham til The Philadelphia Orchestra. Så, i 1986 – da hans mentor Edward Klienhammer pensjonerte seg – toppet han sin karriere som orkestermusiker med å kapre den mest ettertraktede basstrombone-stolen i USA, nemlig den i Chicago Symphony Orchestra (CSO).

Nå – snart 30 år senere – troner han fortsatt i samme stol, i tillegg til at han turnerer verden rundt som virtuos solist på alt-, tenor-, bass-, og kontabasstrombone, og underviser i musikk ved DePaul University i Chicago.

En kuriositet:

I september 2006 urfremførte han og CSO ”Chick’a’Bone Checkout”, en konsert for alt-, tenor-, basstrombone og orkester skrevet av trombonistkollega og komponist Christian Lindberg – som Tromsøpublikum nå kjenner best som NOSOs førstedirigent de siste fem-seks årene!

Konserten spilles i Tromsø domkirke 11. september kl. 20.00

Billettsalg via Arctic Trombone Festival, klikk her.


Konsertprogram:

NOSO med Charles Vernon:

Urfremføring av "Cantilena IV - Lavvo Blues"

Komponist: Torstein Aagaard Nilsen


Konservatoriets messingensemble med Charles Vernon:

"Concerto for bass trombone"

Komponist: James Kazik


Tromsø brass med Zoltan Kiss

"Hungarian Schnapsody"

Komponist: Leonard Paul


Zoltan Kiss med Sergej Osadchuk

"Carnival of Venice"

Jean-Babtiste Arban


Tromsø brass med Charles Vernon

"Bass Trombone concerto" av Derek Bourgeuis