English

Anneli Drecker og NOSO

i Operaen

Se video
Se datoer og billetter

Albumet Rocks & Straws er Anneli Dreckers hjemvendelse fra en reise som startet i 1986 med eventyret Bel Canto. Opplev Anneli Drecker, hennes enestående band og NOSO Kammerorkesteret i Operaen i Oslo!

Reisen etter Bel Canto gikk videre på turneer med a-ha, samtidig som Anneli laget tre bestillingsverk og ga ut de to soloplatene Tundra og Frolic. Röyksopp, Annelis backingband under turnéen rundt utgivelsen av Tundra, fikk internasjonal suksess og hun ble bandets faste livevokalist i perioden 2006-2012. I løpet av reisen ble det stadig tydeligere for Anneli hvor hun kommer fra, og musikken hun har laget er resultatet av dette – et nordisk, arktisk-akustisk landskap, med påvirkning av musikk fra hele verden.

Albumet Rocks & Straws er basert på dikt av den nord-norske kultpoeten Arvid Hanssen, oversatt til engelsk av Roy-Frode Løvland. Diktene har sterke innslag av naturmystikk, men tar også for seg mennesket og naturen, og mennesket i naturen. Anneli opplever det som befriende å ikke synge «jeg-meg-du-deg»-tekster, men heller ta for seg noe større, noe som alle deler.

Hanssen har hatt stor innflytelse på Anneli. I 1982 spilte hun hovedrollen i spillefilmen Søsken på Guds jord, basert på Hanssens bok av samme navn, og hun fikk anledning til å møte ham under innspillingen. Det er derfor en stor personlig glede for Anneli å gjøre diktene hans kjent for et bredere publikum, særlig i utlandet.

Rocks and Straws bygger videre på lydbildene som Anneli alltid har med seg, men er først og fremt en akustisk plate. I en verden som utvikler seg mot stadig enklere computerbaserte innspillinger har Anneli gått mot strømmen, og laget en produksjon som er basert på innspillingsteknikk fra 70-tallet. Musikken er spilt live, akustisk, og i stor grad på analogt utstyr.

Et stjernelag av musikere med Eivind Aarset og Rune Arnesen i spissen utgjør albumets musikalske ryggrad. NOSO Kammerorkesteret bidrar vesentlig på albumet. Anneli spiller selv piano, og har produsert innspillingen i samarbeid med musikerne. Som kunstfagstipendiat ved Musikkonservatoriet i Tromsø forsker hun på urfolks stemmeteknikker, og har tatt disse i bruk i deler av musikken.

For billetter, besøk Den Norske Opera & Ballett sine hjemmesider: operaen.no